De zoektocht die nooit eindigt…

Deze zoektocht naar mezelf begon al toen ik kind was.

 

Pesten en het Lelijke Eendje

Het verhaal van het “Lelijke Eendje” zou het mijne kunnen geweest zijn …. Als kind werd ik gepest en had ik weinig zelfvertrouwen. Maar op mijn 16de onderging ik een metamorfose en groeide ik uit tot een knappe, rebelse tiener. Toch hebben de jaren daartussen mij getekend en weet ik maar al te goed hoe het voelt om er niet bij te horen.

 

Mijn tweede kindje

Een tweede groot keerpunt kwam er in 2006 toen mijn dochter werd geboren: een huilbaby, die weinig sliep. Ik was uit balans, had mezelf verloren, maar ook het evenwicht tussen mijn moederrol, mijn vrouw-zijn en de vriendin in mij. Ik startte met yoga en mindfulness om terug rust en balans te creëren. En om personal coaching te volgen. Ik voelde dat het niet lukte in m’n eentje en dat ik professionele hulp nodig had. Stap-voor-stap slaagde ik erin rustiger te worden, waardoor ook mijn dochter meer tot rust kwam. Want uiteindelijk zorgde mijn onrust, ook voor haar onrust. Dit was de uitwisseling van onze energie.

 

Waarom ‘de dood’?

Enkele jaren geleden kwam er een zwaar verdict in onze familie. De man van mijn zus had leukemie. Na een kortstondige strijd van 6 maanden is hij gestorven op 34 jarige leeftijd. De dood van zo dicht meemaken, zorgde voor een grote ommekeer in mijn leven. Er kwamen vele vragen naar boven: waarom gebeurt dit en hoe kan ik dit plaatsen en aanvaarden? Hierdoor verdiepte ik me nog meer in mezelf en in mijn bewust-zijn. Dit mondde ook uit in een relatiebreuk met scheiding als gevolg. Er volgde een storm met veel emoties en een rouwproces, maar gelukkig kwamen we drie jaar later tot een harmonieus co-ouderschap.

 

Houden van…mezelf

Door alle ervaringen van de laatste jaren heb ik geleerd mezelf graag te zien, trouw te blijven aan mijzelf en mijn waarden, en zo tot een authentieke Audrey te komen. En in feite stond ik nooit zo dicht bij mezelf als nu. Precies dit wil ik doorgeven aan alle mensen die bij mij komen voor trainingen of personal coaching, want dit is ook de basis van alles: houden van jezelf. Pas als je met jezelf kan verbinden, kan je dit ook met een ander. Tegelijk weet ik dat mijn zoektocht naar mijn sterkste, authentieke ‘zelf’ nooit af is . Ook ik kan nog altijd bijleren en groeien. Daarom blijf ik mij ook verder verdiepen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en laat me hierin ook nog begeleiden door collega coaches.